природосъобразни къщи и еко продукти
за нас
       Европейска къща ООД е създадена през 2005г. с идеята да предложи на своите клиенти качествено строителство, вдъхновено от материали с естествен произход.

Първоначалния обхват на дейности извършвани от „Европейска къща” включва:
  • Консервация и реставрация на дървени конструкции (покриви, навеси, перголи), дървени стълби, дървени дограми (прозорци и врати включително металния обков) и детайли от дърво по фасади и интериор както в сгради паметници на културата така и в нови сгради.
  • Изработка на нови дървени конструкции (покриви, навеси, перголи), дървени стълби, дървени дограми (прозорци и врати) и за сгради паметници на културата така както и за нови сгради.
  • Строителство на къщи използвайки само материали с естествен произход.

В по късен етап Европейска къща разширява дейността си с:

  • Реставрационни и довършителни работи(третиране на подове стени и тавани) в интериора на сгради паметници на културата и нови сгради с покрития (бои, лакове, грундове, масла) на естествена основа в които употребата на продукти на химическата индустрия е под 0.1%.
  • Разработка и производство на звукопоглъщащи панели на базата на пресована вата от ленени влакна и памучна мембрана.
  • Разработка и производство на мебели от естествена дървесина в които не са използвани лепила, лакове и смоли продукти на химическата индустрия.

Европейска къща се отнася с респект и уважение към архитектурните паметници на културата не само като форма, но и като начин на изпълнение. Стараем се да съхраним и разпространим мъдростта, красотата и хармонията, които се крият в „старите” строителни практики и материали, използвайки ги в наши дни.

За да успеем в това начинание привлякохме за партньор Ecotec naturfarben eдна от малкото фирми за производство на интериорни и екстериорни покрития, които изпълват нашите изисквания за качествени, екологични материали. Работим в пряка връзка с утвърдени архитекти и дизайнери, които прегръщат и доразвиват идеите ни за създаване на красив дом в който се чустваме сигурни и спокойнини без да се притесняваме, от алергии, прекалено сух или прекалено влажен въздух или че десетилетия наред ще вдишваме продуктите на идустриалната химия...

собственициДимчо Димов,  Маргарита Щерк-Кревер, Людмила Иванова

нашите ценности:
Да предлагаме екологични и здравословни продукти, вдъхновени от нови открития и традиционни практики, устойчивост и дълготрайност.

Нашите ръководни принципи са:

  • Да обогатим опита на нашите клиенти в подобряването на средата в която живеем.
  • Да поддържаме развитието и обучението на хората, с които работим.
  • Да развиваме веригата на доставки чрез взаимопомощ и прозрачност с доставчици и подизпълнители.
  • Да развиваме и подкрепяме безвъзмездно местните инициативи за подобряване на средата, в която живеем.

нашата мисия:

В Европейска къща една от основните ни мисии е да „връщаме” на нашата общност и да подкрепяме местните инициативи. Ще се радваме да „дарим”, когато се налага. Ще помагаме на всеки малък бизнес, който спомага нашата общност да бъде „по-зелена” и по- жизнена.

сертификати:

style; high quality; ecological; healthy; environementally responsible products; recycled content; renewable resources; regionally made; zero or low VOC content; formaldehyde free; sustainability.